Met name voor huurders van sociale huurwoningen kan het lonen om bezwaar te maken tegen een hoge WOZ-waarde. Wanneer het bezwaar namelijk succesvol is, gaat vervolgens de maximaal toegestane huurprijs van je woning omlaag.
Nee, de kans op een waardeverlaging wordt echter wel groter dan wanneer u zelf bezwaar maakt, omdat wij deskundig zijn op het gebied van de Wet WOZ. Als de uitkomst negatief is overlegt bezwaarmaker.nl met u over het al dan niet in beroep gaan bij de rechtbank tegen deze uitspraak.
Ja, voor de aangifte inkomstenbelasting 2024 is de WOZ-waarde van 2024 van toepassing, dus de waarde die vorig jaar al is vastgesteld.
Ja, u dient dan contact op te nemen met de gemeente om een nieuwe beschikking op te vragen. Tegen deze beschikking kunnen wij dan binnen 6 weken na ontvangst nog bezwaar woz maken.
Bezwaarmaker.nl is deskundig op het gebied van de Wet WOZ. Met onze bedrijfsvoering kunnen wij deskundig bezwaar maken tegen uw WOZ-waarde. Onze taxateurs hebben daarnaast inzage in alle verkochte woningen in uw gemeente.
Wanneer een bezwaar gegrond wordt verklaard, dan is de gemeente wettelijk verplicht om onze kosten te vergoeden.
Alles over deze vergoeding staat vermeld in de artikelen 7:15 en 8:75 Awb en het Besluit Proceskostenvergoeding Bestuursrecht.
Indien de waarde niet wordt verlaagd kost het u niets. Bezwaarmaker.nl neemt de gemaakte kosten voor haar rekening.
Dan kunt u zich nog steeds aanmelden. Wij maken dan kenbaar bij de gemeente dat wij de procedure kosteloos van u overnemen.
Dit kan 2 weken tot meer dan 6 maanden duren. Afhankelijk van uw gemeente en de complexiteit van uw dossier. Uw gemeente of Belastingsamenwerking heeft tot 31 december van het betreffende belastingjaar de tijd om uw bezwaar af te handelen. Deze termijn kunnen ze zelfs met zes weken verlengen als ze dit tijdig aangeven. Als u een tijd niets hoort, is het helaas wachten op de uitspraak. Hier hebben wij geen invloed op.
Op basis van het besluit gegevensverstrekking Wet waardering onroerende zaken bent u verplicht deze gegevens aan de gemeente te verstrekken. Echter in de praktijk zullen er geen consequenties voor u aan verbonden. Heeft u hier nog verder vragen over mail ons.
Nee in beginsel niet, onze taxateurs beschikken over verkoopcijfers van alle verkochte woningen in Nederland, daarnaast beschikken wij over technische hulpmiddelen die aangevuld met uw grieven op het inschrijfformulier voor ons voldoende informatie verschaffen om een gedegen bezwaarschrift in te dienen. Indien noodzakelijk zullen we niet nalaten een inpandige opname uit te voeren.
Nee, de kans op een waardeverlaging wordt echter wel groter dan wanneer u zelf bezwaar maakt, omdat wij deskundig zijn op het gebied van de Wet WOZ en alle transacties in Nederland inzichtelijk hebben. Als de uitkomst negatief is overlegt bezwaarmaker.nl met u over het al dan niet in beroep gaan bij de rechtbank tegen deze uitspraak.
Middels de vragenlijsten kunt u informatie aan ons kenbaar maken wat volgens u van belang is voor de procedure. Wij zullen dan slechts de meest relevante grieven verwerken in de bezwaarschriften. Door de (tien) duizenden aanmeldingen jaarlijks en de korte periode dat wij de bezwaarschriften kosteloos moeten indienen zijn wij genoodzaakt de processen zo goed mogelijk te optimaliseren een overleg kan dan ook niet altijd plaats vinden. Maar zal wel plaats vinden indien een taxateur dit noodzakelijk acht.
Het bezwaarschrift is niet inzichtelijk daar wij dit het verleden wel hebben gedaan met zeer slechte ervaringen. Hetgeen teveel tijd kost en weinig toegevoegde waarde heeft voor het verdere proces. Middels de vragenlijsten kunt u informatie aan ons kenbaar maken wat volgens u van belang is voor de procedure. Wij zullen dan slechts de meest relevante grieven verwerken in de bezwaarschriften. Door de (tien) duizenden aanmeldingen jaarlijks en de korte periode dat wij de bezwaarschriften kosteloos moeten indienen zijn wij genoodzaakt de processen zo goed mogelijk te optimaliseren.
Het kan voorkomen dat de gemeente, naar aanleiding van het ingediende bezwaarschrift, een inpandige opname wil uitvoeren. Bent u nu verplicht om hieraan medewerking te verlenen?
In artikel 50 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen – dat ingevolge artikel 30 van de Wet waardering onroerende zaken van toepassing is voor het bepalen van de WOZ-waarde – is bepaald dat degene die een gebouw of grond in gebruik heeft verplicht is desgevraagd toegang te verlenen aan een door de Ambtenaar aangewezen deskundige. In beginsel bent u dan ook verplicht om mee te werken aan een inpandige opname.
Indien u de toegang weigert, zal er, wanneer de inpandige opname plaats vindt in het kader van een WOZ-procedure, een ommekeer in de bewijslast plaatsvinden. Om die reden raden wij belanghebbende dan ook altijd aan om mee te werken aan een inpandige opname. Het verzetten van een inpandige opname heeft verder geen juridische consequenties. De gemeente voert de inpandige opname uit om een beter beeld van woning te krijgen. Op deze manier krijgt zij meer inzicht in de onderhoudstoestand en het voorzieningenniveau van de woning. Dit is van belang, aangezien in het kader van de Wet WOZ dient te worden vergeleken met (de staat van onderhoud van de) referentieobjecten.
Ja, u kunt zich nog steeds bij ons aanmelden. Het teveel betaalde belastinggeld krijgt u, bij een verlaging, van de gemeente weer terug gestort. Let er wel op dat u zich binnen 6 weken na dagtekening van het aanslagbiljet dient aan te melden.
Bezwaarmaker.nl kan tegen alle onroerende zaken bezwaar maken bij uw gemeente.
Via www.bezwaarmaker.nl kunt u zich aanmelden voor onze dienst. Wij vragen u dan om NAW-gegevens, uw aanslagbiljet en gegevens over het pand waarop het bezwaar betrekking zal hebben. Deze gegevens worden in stap 4 van het aanmeldproces automatisch aan ons toegezonden. Voor meer informatie kunt u terecht op onze privacy pagina.
Als u ons inschakelt voor een bezwaar woz voor een woning komt u in aanmerking voor een kostenvergoeding. Is het bezwaarschrift gegrond, dan vergoedt de gemeente onze kosten. Zij zijn dit bij wet verplicht. Is het bezwaarschrift ongegrond, dan is dit ons risico. Het kost u dus per saldo niets.
Indien u zich aanmeld voor een pand verkregen uit een erfenis brengen wij, naast de kostenvergoeding van de gemeente, 1,5% in rekening over het verschil tussen de oude en verlaagde waarde.
3.378+ reviews